Publicaties

 
PORTFOLIO
Portfolio - medio 2014

  
ESSAY: "KUNST HEEFT MACHT"
In dit essay zet ik mijn visie over kunst uiteen, en de richting waarin ik als kunstenaar uit wil.
 

ARTIKELENREEKS: "PAINTER SPOTLIGHT" 
In het najaar van 2014 interviewde ik een twaalftal uitmuntende kunstenaars voor The Epoch Times in de rubriek Painter Spotlight.

De volgende kunstenaars kwamen tot dusver aan bod:
- Jacob Collins
- Kenny Harris
- Jos Van Riswick
- Ryan S. Brown
- Maureen Hyde
- Adrian Gottlieb
- Marina Dieul
- Carlo Russo
- Michiel Schrijver
- Stephen Bauman
- Arantzazu Martinez
- Cornelia Hernes

Epoch Times begon als een pamflet tegen de vervolging van Falun Gong, een Boeddhistische zelfdiscipline met meditatieoefeningen en een filosofie die waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid als beginselen heeft. Het werd op korte tijd immens populair in China in de jaren '90. Toen het aantal Falun Gong beoefenaars hoger werd geschat dan het ledenbestand van de Chinese Communistische Partij, maakte dit enkele hooggeplaatste CCP-functionarissen nerveus en het werd in 1999 verboden. Een harde vervolgingscampagne volgde die tot op heden aanhoudt. Verslaggeving over de vervolging was het fundament van wat nu een internationale krant is met een focus op China.
Epoch Times was de eerste die het verhaal van de SARS epidemie in 2003 naar buiten bracht, de systematische orgaanroof op gevangenen in China in 2006, en recentelijk de betoging in Hong Kong veel aandacht schonk. Epoch Times heeft verschillende journalistieke awards in ontvangst mogen nemen voor hun vinger-op-de-pols berichtgeving over China. 


ARTIKELENREEKS: "READING ART" 
In 2012 vroeg The Epoch Times me een reeks kunst-gerelateerde artikelen te schrijven, die uiteindelijk de titel "Reading Art" meekreeg. Het werd een reeks van zes artikels.
  1. Michelangelo: David 
  2. Breughel: The Death of Saul
  3. Edmund Blair Leighton: Godspeed
  4. Laocoon
  5. Michelangelo: Pi├Ęta
  6. Raphael: Dream of Scipio
 
INTERVIEW: "BAROQUE-STYLE PAINTER EVOKES THE OLD MASTERS"

Artikel over Hans Laagland verschenen op 16-11-2011 in The Epoch Times.